Participació al projecte Orenetes fins al mes de juny

01-07-2024

Els primers mesos de cens del projecte orenetes l'any 2024 ens han portat una molt bona participació amb 12.499 nius comptats fins al 30 de juny. De moment tenim dades de 132 municipis i d'aquests, n'hi ha 21 que han comptat més de 100 nius actius!

 

D'aquests 12.499 nius comptats arreu de Catalunya, País Valencià i Illes Balears, 7.376 (un 59%) s'han comptat com a actius, és a dir s'ha pogut observar orenetes entrant i sortint del niu o s'han vist o sentit polls. En 4.695 (37%) d'aquests nius no s'hi ha detectat cap activitat, tot i que són nius que estan en bon estat i tant pot ser que s'hagin fet servir en un altre moment aquest any o que no s'hagin utilitzat. Per últim, s'han comptat 428 (3%) nius en construcció.

Destaquem aquest any la col·laboració de diversos instituts, escoles i agrupacions que han col·laborat en el projecte de forma agrupada. És el cas del municipi amb més nius comptat aquest any, Artesa de Segre, on l'alumnat de l'institut Els Planells han comptat 866 nius. Es dona el cas que feia 17 anys que no es feia el cens en aquest municipi, per tant, amb aquesta col·laboració han contribuït a la protecció de les orenetes del seu poble. 

Us recordem que encara queda tot un mes per participar en el projecte. Gràcies a totes i a tots per la vostra col·laboració!