Orenetes a bord!

27-07-2012

Les orenetes cuablanca són uns ocells que viuen molt lligats a les nostres construccions i activitats. A Suècia es coneix el cas d'una parella d'orenetes que van fer el niu en un Ferry que feia 8 viatges al dia entre Copenhagen i la ciutat de Malmo a Suècia; un trajecte de més de 24km que distanciava els pollets dels pares durant 3 hores. Una vegada es va publicar aquesta notícia a la revista British Birds, altres exemples com aquests van sortir a la llum!

\r\n

Un ferry danès que feia una ruta interna d’uns 8 km, fent un viatge d’anada i tornada de dues hores, va arribar a tenir fins a nou nius d’oreneta cuablanca els quals van estar ocupats durant més d’una dècada i amb un alt èxit reproductor. Els pares només visitaven els nius quan el ferry arriba al final del trajecte i era evident que coneixien els horaris d’arribada!

\r\n

En aquest cas la companyia d’aquest ferry danès va demostrar una gran sensibilitat per a la conservació d’aquests passatges tant especials ino va utilitzar aquest vaixell mentre les orenetes estaven en les primeres fases de contrucció del niu.

\r\n

A Finlandia, el ferry Road Vartsala es mou les 24 hores del dia i la seva coberta allotja entre 6 i 8 nius sota el ràfec de la cabina de comandament. Durant 14 dies el ferry viatja pel mar bàltic fent més de 2.000 km portant a bord les orenetes i uns pares que segueixen el vaixell per alimentar els seus pollets.

\r\n