Les vostres experiències a #projecteorenetes

02-08-2019

A la primavera us vam demanar que compartíssiu les vostres experiències amb el Projecte Orenetes utilitzant el hashtag #projecteorenetes a les xarxes socials. Amb  la vostra ajuda el projecte pot arribar a molta més gent, així com la conscienciació a i la prevenció en la destrucció dels nius. 

Heu sigut molts els que heu compartit fotos i informació sobre el projecte, com per exemple la Pilar Arbués que va fer un balanç del seu cens explicant-nos que va censar 270 nius. La Sandra Saura va fer servir el hashtag per explicar per Twitter que les orenetes són un insecticida natural fantàstic. En Daniel Macià ens va explicar que fa molts anys que segueix la colònia de Veciana i des del Camp d'Aprenentatge Vall de Boí van compartir fotos dels escolars de Vilaller, Pont de Suert i la Vall de Boí mentre feien el cens. La Marina Mey animava als seus veïns a fer el cens a Matadepera i a més ha impulsat el grup Orenetes Matadepera per conscienciar a la població de la problemàtica de la destrucció dels nius d'oreneta.

En Pere Compte va compartir diverses imatges del cens a Valls fet pels escolans de l'escola Cor de Maria i amb l'ajuda dels Agents Rurals. A Instagram, l'institut Montsoriu ens explicava que van veure un gaig intentant depredar un niu durant el seu cens i Geoblau educació ambiental van compartir imatges dels censos amb les esoles Joan Abelló i Sant Jordi de Mollet. L'escola Portella blanca de Lles de Cerdanya ens van explicar que aquest any han començat a participar en el projecte orenetes amb l'ajuda dels Agents Rurals i l'usuari A_curious_animal ens compartia una imatge d'una oreneta al niu.