Ja són aquí­!

03-03-2016

Malgrat que encara fa una temperatura que no sembla molt apropiada per als ocells insectívors, aquests dies ja s'estan veient força orenetes cuablanques. Se n'han vist arreu de Catalunya, des del Montsià a l'Alt Empordà i des de la costa a l'interior, a excepció de les zones d'alta muntanya.

Principis de març és l'època en la que cada any es veuen els primers individus, sigui aïlladament o en grups en evident pas migratori. En un parell de setmanes, ja tindrem l'entrada forta de la major part de la població, en un influx que haurà de durar fins a final de mes. La població catalana, estimada en uns 400.000 individus, gaudeix de bona salut segons ens indiquen els diferents projectes de seguiment de l'ICO, que estimen un creixement moderat de la població en els últims 12 anys.

Si no has participat encara en el Projecte Orenetes (www.orenetes.cat) aquest és el moment per fer-ho. Només cal que seleccionis les teves unitats de mostreig i et preparis per fer els censos quan l'època de cria estigui més avançada, a partir del mes de maig.  La participació de centenars de col·laboradors ens ajuda a saber amb força precisió com estan evolucionant les colònies que estem monitoritzant amb el projecte. Vols ajudar i participar-hi? Aquest és el millor moment per fer-ho!