ESTIU 2011. Ajudem a les orenetes!

08-05-2010

Aquests dies les orenetes estant acabant la seva reproducció i els pollets més valents es decideixen a saltar del niu. És probable que trobis al teu balcó un pollet d’oreneta que no ha tingut gaire sort durant el seu primer vol.

\r\n

Si la vols ajudar, amb molta cura agafa-la i posa-la en un lloc fresc i fosc com una caixa de sabates. Dona-li aigua deixant caure unes gotes d’aigua sobre el bec i deixa-la reposar una estona. Perquè torni a emprendre el vol deixa que ho faci ella mateixa posant-la a l’ampit d’una finestra i que ella mateixa es deixi caure al buit. Si veus que no vola pots mirar de buscar un niu d’oreneta cuablanca que encara tingui pollets i entar el teu pollet “inexpert” per la petita obertura del niu. Els pares adoptaran aquests nouvingut fins que pugui volar.

\r\n

Recordeu que les orenetes només mengen insectes. No els alimenteu amb pa ni llet perquè els pot ocasionar un trastorn digestiu. Les orenetes són una espècie protegida i en tot cas sempre podeu demanar que els Agents Rurals us vinguin a buscar l’exemplar accidentat i el portin al Centre de Recuperació de Fauna per guarir-lo i alliberar-lo posteriorment.

\r\n