Bones expectatives per al cens de primavera

25-04-2017

El proper dilluns dia 1 comença el cens de primavera del Projecte Orenetes que durarà fins al 31 de maig. Les expectatives en quant a participació d\\'aquest any són altes, donat que s\\'han registrat més unitats de mostreig (UM) que cap altre any en aquesta data.

El següent gràfic mostra l\\'evolució dels registres de UM en els darrers anys a data 31 de maig. Com podeu veure, a dia 18 d\\'abril de 2017 ja s\\'han registrat més UM que cap altre any. Això ens indica que la participació al projecte d\\'aquest any pot ser molt bona, donat que molta gent registra les seves unitats de mostreig durant el període de cens i no abans i per tant encara poden quedar moltes unitats de mostreig per registrar.

D\\'altra banda, el registre d\\'unitats de mostreig per comarques està bastant repartit: el 54% de les comarques tenen alguna unitat de mostreig registrada, davant del 45% que no en tenen cap. En el següent gràfic podeu comprovar quines són les comarques que encara no han registrat cap UM aquest any. El Moianès no apareix reflectit al mapa, però tampoc no té cap UM registrada.

Al mapa tampoc apareixen localitats de fora de Catalunya on també hi han registrades UM com són: Andorra, Mallorca i la comarca del Baix Maestrat al País Valencià.

Us animem a registrar més unitats de mostreig per acabar de pintar el mapa de verd i sobretot, marqueu amb lletres ben grosses a l\\'agenda que el proper dilluns comença el cens de primavera!