Logo
CA | ES | EN
ICO

Notícies

Els censos del projecte es miraran de reactivar el 15 de juny

Divendres, 15 de maig de 2020

Atesa la situació actual de crisi sanitària i el manteniment de l'estat d'alarma, hem decidit suspendre definitivament el 1r període de cens del projecte orenetes i posar tots els esforços en poder fer els censos a partir del 15 de juny.

 

Sortosament, el segon període de cens del projecte orenetes (15 de juny a 31 de juliol), és el més ideal per fer el comptatge de nius de l'oreneta cuablanca i, per tant, hem pensat que, donades les restriccions actuals, el més adient era suspendre del tot el primer període de cens i concentrar tots els esforços en fer el millor cens possible quan ja ens acostem a l'estiu.

 

Per aquelles dates tots esperem que la situació hagi millorat molt i que els censos del projecte es puguin fer sense gaires restriccions.

 

Com sempre, us mantindrem informats periòdicament de la situació i ens posem a la vostra disposició per atendre els vostres dubtes a través del correu orenetes@ornitologia.org.

 

Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració.

Curs Ciència Ciutadana: els cens d'orenetes

Dijous, 14 de maig de 2020

Durant la setmana passada vam participar en la setena sessió del curs online de ciència ciutadana organitzat per l'associació Adenc.

En aquesta sessió vam parlar sobre els diferents tipus d'orenetes, aprofundint en l'oreneta cuablanca. En la segona part del curs vam fer una simulació de cens del projecte, mostrant tots els passos que s'han de seguir per fer correctament el cens d'orenetes.

Podeu recuperar aquest curs online en aquest enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=GamJcWqgOSE

Creiem que amb aquest vídeo podreu resoldre molts dubtes que us puguin sorgir a l'hora de realitzar un cens.

Els censos del projecte orenetes estaran en suspens mentre hi hagi en peu les mesures de confinament

Divendres, 10 d'abril de 2020

Atesa la situació actual de confinament i la resta de les directrius derivades de la crisi sanitària, així com el manteniment de l'estat d'alarma, anunciem que a data d'avui hem de considerar que els censos del projecte orenetes.cat queden en suspens fins que la situació permeti la seva represa. No sabem quina serà la situació el dia 1 de maig (data d'inici dels censos), però si en aquesta data el confinament continua vigent els censos es mantindran en suspens. 

Quan el confinament s'acabi, valorarem les possibilitats de fer els censos amb el temps que quedi diponible. Us mantindrem informats periòdicament de la situació i de les possibilitats que puguin anar sorgint en les properes setmanes, i ens posem a la vostra disposició per atendre els vostres dubtes a través del correu orenetes@ornitologia.org.

Mentre no podeu fer els censos d'orenetes.cat us animem, si no ho feu ja, a participar en altres projectes de ciència ciutadana que no requereixen sortir de casa: nius.cat, ocellsdelsjardins.cat i #JoEmQuedoACasa d'ornitho.cat

Finalment, volem compartir amb tots vosaltres el nostre desig de salut en aquests moments tan difícils.

El Projecte Orenetes és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.